Rusya ile Mısır arasında kritik ortaklık anlaşması

Rusya ile Mısır arasında kritik ortaklık anlaşması

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi 'Rusya’nın her daim Mısır’ın yanında olduğunu' belirtti. İki ülke stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.

Rusya Federasyonu Federal Meclisi’nde konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi şu ifadeleri kullandı: "Rusya halkı ve hükümeti Mısır’ın sıkıntılı dönemlerinde yardım eden ilk hükümet olmuştur. Rusya özellikle Mısır’ın modern tarih döneminde birçok projeye katkı sağlamıştır. Mısırlılar bu desteği asla unutmayacak."

Sisi konuşmasının ardından Rusya Başbakanı Dmirti Medvedev ile Moskova’da bulunan Gorki’de bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Medvedev, yarın Soçi’de Rusya ve Mısır Cumhurbaşkanları arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalanacağını doğrulayarak, “Bu anlaşma Mısır ve Rusya arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinde yeni bir aşamaya gelineceğini işaret ediyor” dedi.

Rusya Başbakanı iki ülke arasındaki pozitif ticari ilişkilerin pekiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıllara göre iki ülke arasındaki ticaret hacminde yüzde 30 oranında artış meydana geldi” şeklinde konuştu.

Medvedev, Cumhurbaşkanı Sisi’nin ziyareti sonrasında yeni anlaşmaların sonuçlanacağını bildirdi. Sisi, Rusya’ya gerçekleştirdiği ziyarette mevkidaşı Vladimir Putin ile karşılıklı çıkar, uluslararası ve bölgesel olayları ele alarak temaslarda bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.