Rusya 'sıcak denizlere' yerleşti: Mısır hava üslerini açıyor

Rusya 'sıcak denizlere' yerleşti: Mısır hava üslerini açıyor

Rusya ve Mısır, hava sahalarının ve hava üslerinin karşılıklı olarak kullanılmasını öngören bir anlaşmaya varmak üzere.

Reuters'ın son dakika koduyla geçtiği habere göre, Moskova ve Kahire Rus jetlerinin hava üslerini kullanması için anlaşmaya vardı.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığına verdiği talimata göre Moskova konuyu Mısır'la müzakere edecek ve mutabakata varılması halinde anlaşma imzalanacak.

Anlaşmanın sağladığı imkanlardan yararlanmak isteyen taraf diğer ülkeyi beş gün öncesinden bilgilendirmesi gerekiyor. Anlaşmanın süresi beş yıl olacak, iki tarafın isteği doğrultusunda uzatılabilecek.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, çarşamba günü Kahire'yi ziyaret etmiş, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin arttığını söylemişti.

Söz konusu anlaşma girişimi, Suriye iç savaşı nedeniyle son yıllarda Ortadoğu'da etkin olan Rusya'nın bölgedeki askeri varlığını daha da artırmaya yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor. 

Rusya ve Mısır arasında yaklaşık 40 yıllık bir kopukluk bulunuyordu. 2013'te başlayan yakınlaşmanın bugün geldiği son nokta, Rusya'nın açıklamasıyla tescillenmiş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.