Putin'den nükleer silah hamlesi

Putin'den nükleer silah hamlesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus'a taktik nükleer silah konuşlandıracaklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya-24 televizyon kanalına verdiği röportajda, topraklarında taktik nükleer silah konuşlandırmak için Belarus ile bir anlaşma imzaladıklarını ifade etti.

Belarus topraklarına nükleer silah konuşlandırma kararının "Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi" anlaşmalarını ihlal etmeyeceğini savunan Putin, Rusya'nın taktik nükleer silah taşıma kapasitesine sahip 10 savaş uçağını da Belarus'a taşıdığını söyledi.

Putin, "Nükleer silahlarımızı Belarus'a devretmiyoruz. Ancak silahları oraya yerleştireceğiz. Tıpkı ABD'nin Avrupa'da yaptığı gibi" dedi.

Putin, İngiltere'nin Ukrayna'ya zayıflatılmış uranyumlu mühimmat sevk edeceği ve bunun radyasyon açısından tehlikeli olmadığı yönündeki açıklamasını değerlendirerek, "Bu, doğru değil. Bunlar, kitle imha silahları değil. Bu, bir gerçek ancak uranyumlu mühimmat, radyasyon tozu oluşturuyor. Bu anlamda elbette bunlar tehlikeli silahlardır." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.