Putin'in ardından Medvedev'den nükleer silah açıklaması

Putin'in ardından Medvedev'den nükleer silah açıklaması

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Donbas'taki cumhriyetlerde referandum yapılacağını ve bu konuda geri adım atılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Rusya'nın eski devlet başkanı ve şimdiki Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Rusya'nın Ukrayna'da işgal altında ve ayrılıkçı kontrolünde olan topraklarda referandum yapılacağını söyledi. 

Bu konuda geri dönüş olmayacağını vurgulayan Medvedev, "Rusya'ya katılan bölgeleri savunmak için nükleer dahil her Rus silahı kullanılabilir" açıklamasını yaptı. 

Medvedev, ayrıca "Rusya, stratejik nükleer silahlar da dahil olmak üzere kendisine katılan bölgeleri her anlamda savunmaya hazır. Batı'nın ve genel olarak tüm NATO ülkelerinin Rusya'nın kendi yolunu seçtiğini anlaması gerekiyor" dedi.

Putin kısmi seferberlik ilan etti

Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını desteklediklerini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, dün kısmi askeri seferberlik ilan etti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını söyledi.

Batı'nın nükleer şantajına maruz kaldıklarını söyleyen Putin, toprak bütünlüğünü korumak için her türlü silahı kullanmaya hazır olduklarını ifade etmişti.

Kaynak: NTV

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.