Rusya'da seferberlik: Ruslar kaçıyor, Çeçenler ve Türkler silah altına alınıyor

Rusya'da seferberlik: Ruslar kaçıyor, Çeçenler ve Türkler silah altına alınıyor

Rusya'da 'kısmi seferberlik' ilanının ardından Ruslar kaçmaya ve protestolara başladı, etnik azınlıklar ise silah altına alınıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'da devam eden savaşa ilişkin açıklamalarda bulunarak, ülkede "kısmi seferberlik" ilan etmesi sonrası Rusların ülkeden kaçmaya çalışması gündem olmuştu.

Rus etnik grubuna mensup kişiler ülkeden kaçarken veya protestolara katılırken, askere alım için hedefe etnik azınlıklar oturdu.

Seferberlik kapsamında Rusya'nın ilk olarak etnik azınlıkları orduya almaya çalıştığı bildiriliyor.

Özellikle Kafkaslardaki Çeçenistan ve Dağıstan gibi bölgelerde ve Rusya'nın doğusundaki Türklerin yaşadığı bölgelerde gençlerin zorla askere alınmaya başladığı ifade ediliyor.

Yerel kaynaklara göre, Rusya hedefine Çeçenleri ve kuzeydoğudaki Yakutistan'da yaşayan Türkleri aldı.

Yakutistan'dan aktarılan görüntüler:

İki farklı bölgeden elde edilen görüntülerde, birçok Türkün ve Çeçenin kalabalık bir şekilde ordu kayıt merkezlerine götürüldüğü anlar yer alıyor.

Çeçenistan'dan paylaşılan görüntüler:

Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün,  ülkede "kısmi seferberlik" ilan edildiğini açıklamıştı.

Putin'in ilanı sonrası, Rusya'dan diğer ülkelere yönelik tek yönlü biletlerin çok hızlı bir şekilde tükenmeye başlamıştı.

Yüzlerce Rus'un İstanbul'a ve Erivan'a indiği öne sürülmüştü.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun 300 bin kişiyi kapsadığını ifade ettiği kısmi seferberlik, rezerve birlikler, daha önce ordu bünyesinde yer alanlar, belirli askeri uzmanlık ve tecrübelere sahip olanları kapsıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum