Raid Salah İsrail hapishanesinden tahliye edildi

Raid Salah İsrail hapishanesinden tahliye edildi

Filistin 1948 İslami Hareketi lideri Raid Salah İsrail hapishanesinden tahliye edilip Ummu'l Fahm'a döndü.

Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri Raid Salah 17 aylık hapis süresini tamamlayarak tahliye oldu. Ummu-l Fahm şehrine dönen Raid Salah binlerce kişi tarafından karşılandı.

Daha önce de pek çok kez yaptığı konuşmalar nedeniyle tutuklanan Raid Salah, 2017'de yaptığı bir konuşma nedeniyle Şubat 2020'de bir İsrail mahkemesi tarafından 28 ay hapse mahkum edilmişti. Raid Salah daha önce yargılanıp beraat ettiği bir davadan da 11 ay hapis yattığı için, 17 ay hapiste kaldıktan sonra tahliye oldu.

Raid Salah kimdir?

Raid Salah 1958'de Ummu-l Fahm şehrinde doğdu. 1948-1949 Savaşı'nda Ummu-l Fahm İsrail'de kaldığından Raid Salah İsrail vatandaşı bir Filistinli olarak yaşadı. 

İslam hukuku alanında eğitim gören Raid Salah 1971'de, resmi ismi İsrail kanunları gereği 'İsrail İslami Hareketi' olsa da 'Filistin İslami Hareketi' olarak bilinen, İsrail sınırları içerisinde kalan Arap ve Çerkes Müslümanlardan oluşan harekete katıldı. 

1989'da halkının tamamına yakını Filistinlilerden oluşan kendi şehri Ummu-l Fahm'da %70 oyla belediye başkanı seçildi. Raid Salah 1993 ve 1998 seçimlerinde de Ummu-l Fahm belediye başkanı oldu.

Filistin İslami Hareketi, 1996'da gerçekleştirilen İsrail meclisi seçimlerine katılım konusunda yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle bölündü. Hareketin güney kolu seçimlere katılmayı savunurken Raid Salah'ın da yer aldığı kuzey kolu bunun İsrail'i meşrulaştıracağı gerekçesiyle seçimlere katılmaya karşı çıktı.

2001'de Filistin İslami Hareketi lideri seçilen Raid Salah Ummu-l Fahm'ın belediye başkanlığından istifa etti.

Konuşmaları nedeniyle pek çok kez tutuklanan Raid Salah 2010'da Mavi Marmara filosuna da katılmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.