Raid Salah: Mescid-i Aksa sessizce işgal ediliyor

Raid Salah: Mescid-i Aksa sessizce işgal ediliyor

İslami Hareket lideri Raid Salah, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı İslam kültüründen kopuk tarihi bir eser haline getirmeye çalıştığını söyledi.

İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah dün (28 Aralık Salı) yaptığı açıklamada İsrail rejiminin, Kudüslülerin Mescid-i Aksa'da gündelik olarak bulunmalarından, onu himaye etmelerinden, sürekli onun sahasında ribat görevi görmelerinden dolayı onları hedef aldığını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Şeyh Raid Salah yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in bu himayeyi eritmek ve Mescid-i Aksa'yı Filistin, Arap ve İslam kültüründen kopuk alelade tarihi bir eser haline getirmek için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Raid Salah, İsrail'in Kudüslüleri yıpratmak için onların evlerini yıkarak, arazilerini gasp ederek ve kendilerini de sürekli hapsederek, gelir kaynaklarını kesme tehdidinde bulunarak, eğitim kurumlarına karşı savaşarak ve daha başka yöntemlerle saldırılar düzenlediğine dikkat çekti. 

Salah, İsrail yönetiminin Mescid-i Aksa'nın çevresinde hayatı, evleri hatta isimleri bile tamamen Yahudileştirmeyi planladığını söyleyerek; "Bu çocuksu bir hayaldir. Hiçbir zaman gerçekleşmesi mümkün değildir." dedi. 

Mescid-i Aksa için en büyük tehlikenin buranın zaman veya mekan yönünden bölünmesi olduğuna dikkat çeken Salah, Yahudilerin şimdi sessiz ayin yapmalarına izin verilmesinin amacının da bir sonraki aşamada bu mabedin büyük bir kısmına el koymak olduğunu dile getirdi. 

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.