Refah İsrail'in Gazze'deki katliamlarının odak noktası haline geliyor

Refah İsrail'in Gazze'deki katliamlarının odak noktası haline geliyor

Üm Muhammed Ebu Taha'nın on kişilik ailesinin tamamı, uyudukları sırada evlerine İsrail ordusu tarafından düzenlenen bir hava saldırısı sonucu yok oldu.

Filistinli sağlık ve güvenlik kaynaklarına göre, son 24 saat içinde Gazze’nin güneyindeki Refah kenti, İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik katliamlarının odak noktası haline geldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın basın açıklamasında, "İsrail ordusu Refah'ta üç eve saldırarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 22 Filistinliyi öldürdü" denildi.

Üm Muhammed Ebu Taha'nın on kişilik ailesinin tamamı, uyudukları sırada İsrail ordusu tarafından evlerine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti.

25 yaşındaki iki çocuk annesi kadın, "Şehrimizdeki şiddetli patlamayı duyduğumda, aileme ne olduğunu bilmeden kalbimin sıkıştığını hissettim.” diye konuştu.

"Daha sonra kocam bana ordunun ailemin evine saldırdığını ve bazı yaralanmalar olduğunu söyledi (...) Ailemi kaybettiğimi ve onları bir daha asla göremeyeceğimi hissettiğim için onun sözlerine inanamadım" dedi.

Genç kadın ailesiyle vedalaşmak için şehirdeki Kuveyt Hastanesi'ne götürüldü. Ancak hava saldırısı nedeniyle cesetleri parçalara ayrıldığı için onları görememiş, bu da kimin kim olduğunu tespit etmeyi oldukça güç hale getirmiş.

Gazzeli kadın, "Ne zamana kadar İsrail'in işlediği suçların ve katliamların altında kalmak zorundayız? Dünya nerede? İnsan hakları örgütleri nerede? Arap ülkeleri nerede ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar nerede?" diye haykırdı.

Üm Muhammed'in kuzeni İsmail Taha yaptığı açıklamada, "Görünen o ki dünya Gazze'deki ölümleri hiçbir şey yapmadan izlemeye alıştı ve İsrail her geçen gün buradaki savunmasız sivilleri savaşın bedelini ödemeye zorluyor" dedi.

Refah'taki 22 kurbanın, İsrail ordusu tarafından bir gecede çeşitli saldırılarda öldürülen toplam 34 Filistinliden biri olduğunu belirten Bakanlık, "ordunun bölgede üç katliam gerçekleştirdiğine" işaret etti.

Bakanlık, yeni kayıplarla birlikte İsrail'in Gazze’ye yönelik 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında toplam ölü sayısının 34.488'e, yaralı sayısının ise 77.643'e yükseldiğini açıkladı.

Bu verilere dahil edilmeyen 10.000'e yakın Filistinlinin ise İsrail saldırılarında yerle bir olan binaların enkazı altında olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News, The New Arab

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.