Reisi: İslam ülkeleri İsrail ile ticari ilişkileri kesmeli

Reisi: İslam ülkeleri İsrail ile ticari ilişkileri kesmeli

Reisi, "Siyonist rejimle her türlü siyasi ve ticari ilişkinin kesilmesini" İslam ülkelerinin atması gereken önemli en adımlar olarak nitelendirdi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Cumartesi günü yaptığı çağrıda, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını gerekçe göstererek İslam ülkelerini İsrail ordusunu "terör örgütü" ilan etmeye çağırdı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Arap ve Müslüman liderler zirvesinde konuşan Reisi, " İslam ülkelerinin yönetimleri işgalci ve saldırgan rejimin ordusunu terör örgütü ilan etmelidir" dedi.

Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) acil toplantısı, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşında şu ana kadar, Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre 4500'den fazlası çocuk olmak üzere 11.000'den fazla kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleşti.

İran ve Suudi Arabistan'ın Mart ayında ilişkileri düzeltme kararı almasından bu yana Riyad'a yaptığı ilk ziyarette konuşan Reisi, İsrail ile ilişkileri olan ülkeleri bu ilişkileri kesmeye çağırdı ve Filistinlilere daha fazla destek verilmesi çağrısında bulundu.

Reisi, "Siyonist rejimle her türlü siyasi ve ekonomik ilişkinin kesilmesini" İslam ülkelerinin atması gereken önemli adımlar olarak nitelendirdi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, "Özellikle enerji alanında Siyonist rejime karşı ticari boykot uygulanmasına öncelik verilmelidir" diye ekledi.

İsrail'e finansal ve askeri destek sağladığı için ABD'yi eleştiren Reisi, "Siyonist rejimin savaş makineleri de yakıtı da Amerikalılara aittir. Şüphesiz ABD hükümeti bu suçun komutanı ve birinci dereceden suç ortağıdır" dedi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum