Reisi'den Biden'a yanıt: İran asla sağmal inek olmayacak

Reisi'den Biden'a yanıt: İran asla sağmal inek olmayacak

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkesinin asla "sağmal inek olmayacağını" söyledi.

"Öğrenci ve Anti Emperyalizm Günü"nde konuşan Cumhurbaşkanı Reisi, "Bugün Öğrenci ve Emeryalizmle Mücadele Günü'dür. Emperyalizm büsbütün kibir ve bencillik demektir. Bugün emperyalizmin simgesi ve cilvesi, ABD'ye egemen emperyalist sistemdir. Bu devlet rahmetli İmam'ın dediği gibi Büyük Şeytan'dır ve kendi çıkarlarına varmak için dünya çapındaki birçok halkın çıkarını ayaklar altına almaya hazırdır'' ifadelerini kullandı.

ABD'nin geçtiğimiz 43 yıl içerisinde çok sayıda komploya neden olduğunu savunan Reisi, "Bu fitnelerin tüm boyutları açıklanmalıdır, zira fitnecilikle her halükarda egemenlikerini sürdürmek istiyorlar. İmam'In Hattındaji Öğrencilerin 4 Kasım 1979'daki emperyalizmle mücadelede büyük hareketleri olmasaydı, emperyalizmle mücadele akımı eksik kalacaktı." dedi.

"Biden'ın sözlerine tepki"

"Birkaç saat önce ABD Başkanı'nın İran'ı özgürleştirmek istedikleri yönündeki açıklamalarından haberdar oldum. Biden'e şu söylemek istiyorum: İran 43 yıl önce özgürleştirildi ve biz asla sağmal inek olmayacağız."

Kaynak: IRNA

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum