Rejim, Halep'ten kaçan sivillere ateş yağdırdı: Çoğu kadın ve çocuk 45 ölü

Rejim, Halep'ten kaçan sivillere ateş yağdırdı: Çoğu kadın ve çocuk 45 ölü

Kuşatma altında kalan bölgeden çıkmaya çalışan siviller, Cub Kube'de ateş altına alındı.

Suriye rejim ordusuna bağlı topçular, Halep'te çatışmaların yoğunlaştığı alanlardan kaçmaya çalışan sivillerin üzerine ateş yağdırdı. 

Kuşatma altında kalan bölgeden çıkmaya çalışan siviller, rejim tarafından adeta 'cezalandırıldı'. Suriye rejimi ve müttefiki güçler, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Halep'i ele geçirmek için başlattıkları operasyon öncesi, sivillerin bölgeyi terketmesini istemişti. Ağır bombardımana rağmen evlerini terketmeyen siviller, ağır kuşatma altında tutulmuş ve en temel ihtiyaç maddelerinden mahrum bırakılmıştı. 

 


Rejimin başlattığı Halep operasyonu öncesi, şehirdeki sivillerin sadece bir haftalık gıda rezervinin kaldığı belirtilmişti. Çatışmaların yoğunlaşması sonrası sivil halktan binlerce kişi güvenli alanlara göç etmek için harekete geçti. Ancak rejimin ateşi ve topçu atışları ile karşılaştılar. 

Cub Kube'de annesi ve kardeşleri ölen çocuk:

 


Güvenli bölgelere kaçmaya çalışan çoğu kadın ve çocuk 45 sivil, bombardıman sonucu hayatını kaybetti. Halep'teki sivil savunma birimi olan Beyaz Kasketliler'in üyesi Aburrahman Hasan, "İnsanlar Doğu Halep'teki Cub Kube bölgesine kaçmaya çalışıyordu, rejimin ağır bombardımanı altında kaldılar" diyor. Beyaz Kasketliler tarafından paylaşılan görüntülerde, ölü kadın ve çocuk cesetleri görülüyor.  Cesetler, sivillerin toplandıkları Kube'deki caddeyi kaplıyor. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.