Romanya'daki siyasi kriz AB'yi endişelendirdi

Romanya'daki siyasi kriz AB'yi endişelendirdi

Avrupa milletvekilleri AB üyesi Romanya'nın yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nda gözler siyasi krizin yaşandığı Romanya'ya çevrildi. Partisinin desteğini alamayan Romanya Başbakanı Mihai Tudose istifa etti. Strasbourg'da toplanan Avrupa milletvekilleri konu ile ilgili endişelerini dile getirdi. Euronews'in aktardığına göre Romanyalı Avrupa milletvekili Marian-Jean Marinescu en iyi çözümün erken seçime gidilmesi olduğunu söyledi:

"En iyi çözüm erken seçime gidilmesi olacak. Parlamentoda neredeyse çoğunluğu elinde bulunduran bu partinin ülkeye sahip çıkamadığı görülüyor. Sadece sorunlar ile ve üyeleri ile yakından ilgileniyor."

Avrupa Parlamentosu Yeşiller milletvekili Ska Keller Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yaşanan yolsuzlukların gözardı edilmemesi gerektiğini ifade etti:

"Romanya'da ciddi anlamda yolsuzluk sorunu yaşanıyor. Bunu böyle olmaması gerekiyor. Yeşiller grubu olarak Romanya'daki krizin tartışılmasını önerdik. Hükümeti de davet ettik. Ancak Romanya başbakanı istifa etti. Üye ülkelerde yaşananları gözardı edemeyiz."

Son 7 ay içinde Sosyal Demokrat Parti bünyesinde yaşanan üstünlük mücadelesi yüzünden 2 başbakan istifa etti. Sosyal Demokrat Parti'nin Tudose'nin yerine kimi başbakanlığa aday göstereceği merak ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.