Ruanda "isyan ihtimaline karşı" Orta Afrika'ya asker gönderdi

Ruanda "isyan ihtimaline karşı" Orta Afrika'ya asker gönderdi

Doğu Afrika ülkesi Ruanda, Orta Afrika Cumhuriyeti ile sahip olduğu askeri iş birliği anlaşması uyarınca bu ülkeye askeri birlikler yerleştirdi.

Askeri iş birliği kapsamında 150 askerden oluşan Ruanda birliği, ilk etapta Orta Afrika Cumhuriyeti başkenti Bangui'de yer alan bir askeri kampta konuşlandırılacak.

Paraşütçü komandolardan meydana gelen askeri birlik, başkentteki Ouango kampına yerleştirilmelerinden sonra çeşitli bölgelere aktarılacak.

Humangle Media'nın haberine göre, üst düzey askeri kaynaklar, Orta Afrika Cumhuriyeti'ne sevk edilen Ruandalı askerlerin bu ülkedeki rolünün henüz bilinmediğini belirtti.

Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadéra'nın talebi dahilinde ülkeye gelen askerler, Ruanda hükümetinin ifade ettiğine göre, OAC'de halihazırda görev alan Ruandalı askerlerin görevlerini hafifletme planını haiz.

Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu'na (MINUSCA) bağlı olarak halihazırda ülkede birçok Ruandalı askerin bulunmasının yanı sıra, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Ruanda askeri iş birliği gereğince OAC'de en az 2 bin Ruandalı personel görev yapıyor.

Ruanda Dışişleri Bakanlığı'na göre, askeri birlikler genel olarak başkentte konuşlu ve asıl amaçları Orta Afrika Cumhuriyeti'nin resmi kurumlarını korumak.

Humangle Media'nın aktardığına göre eski bir Orta Afrika Cumhuriyeti personeli, sahada bilindiğinden daha fazla Ruanda askeri bulunduğunu düşünüyor.

Eski askeri personel, Ruandalı askeri birliklerin, anayasa değişikliği arayışında olan Cumhurbaşkanı Touadéra'yı koruma amaçlı da ülkede bulunabileceğine parmak basıyor.

Ülkenin büyük bir çoğunluğunun söz konusu değişiklik girişimlerine karşı çıktığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.