Ruhani: ABD İran'a ekonomik savaş açtı

Ruhani: ABD İran'a ekonomik savaş açtı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün devreye girecek ABD yaptırımları hakkında 'Ülkemize ekonomik savaş açıldı, hedef halkımızdır' açıklamalarında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin ikinci aşama yaptırımlarının devreye girmesinin ardından yaptığı açıklamada, İran'ın petrol satmaya devam edeceğini ve böylece yaptırımları deleceğini söyledi.

Ruhani, "ABD ülkemize ekonomik savaş açtı" dedi.

Hasan Ruhani, ekonomistlerle yaptığı ve İran Devlet Televizyonu'ndan canlı yayımlanan toplantıda, "Amerika, İran'ın petrol satışlarını sıfıra indirmek istiyor ancak biz yaptırımları delmek için petrol satmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ruhani konuşmasında ayrıca ABD'nin yaptırımlarının ikinci aşamasının bugün devreye girmesini kastederek, "Bugün düşman ekonomimizi hedef alıyor, yaptırımların asıl hedefi halkımızdır" ifadelerini kullandı.

ABD'de Donald Trump yönetimi, 2015'te imzalanan nükleer anlaşmayla kaldırılan tüm yaptırımları bugün yeniden yürürlüğe koydu. Yaptırımların ilk dilimi ise 7 Ağustos'ta devreye girmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.