Ruhani: ABD saldırgan tavrına devam ederse sert karşılık veririz

Ruhani: ABD saldırgan tavrına devam ederse sert karşılık veririz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD ile yaşanan gerilime dair açıklamalarda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Fransız mevkidaşı Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Amerikalılar yeniden İran karasuları ve hava sahasını ihlal ederse, İran Silahlı Kuvvetleri onlara sert şekilde karşılık verir" ifadesini kullandu.

İran'ın resmi haber ajanslarından IRNA'nın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile telefon görüşmesi yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın bölgede gerilim ve tansiyonun artmasından yana olmadığını ve ABD dahil hiçbir ülke ile savaş peşinde olmadıklarını kaydederek, "Biz bölge istikrar ve güvenliği için her zaman sorumluluk üstlendik ve bu doğrultuda harekete devam edeceğiz" diye konuştu.

İran'ın Fransa ile kalıcı ve hedefe yönelik ilişkilerin gelişmesini istediğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer anlaşmanın bütün taraflarca tam olarak uygulanması durumunda, bölge ve dünya iyi ve olumlu gelişmelerin yaşandığına tanık olacaklarından emin olduğunu belirterek, "Kuşkusuz ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesi, ABD, AB ve İran halklarının aleyhine ve bölgesel ve uluslararası çıkarlara karşıdır" değerlendirmesinde bulundu.

İran'ın ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinde rağmen bu anlaşamaya bağlı kalmaya devam ettiğine dikkati çeken Ruhani, AB yetkililerinin İran'a verdikleri ve nükleer anlaşmada İran'ın petrol satışı ve bankacılık işlemlerinin kolaylaşacağı gibi vaatlerinin hiçbirinin gerçekleşmediğini eleştirerek, "İran, nükleer anlaşmadan yararlanamazsa, anlaşmanın 26. ve  36. bentleri uyarınca adım adım üzerine düşen taahhütlerini durduracaktı" uyarısında bulundu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.