Ruhani: ABD siyasi ve ekonomik yenilgiye uğrayacak

Ruhani: ABD siyasi ve ekonomik yenilgiye uğrayacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan da yenilgiye uğrayacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD ile müzakerelerin söz konusu olmadığını belirtti. Ruhani, "ABD ile ikili müzakerelere ilişkin hiçbir kararımız yok ve olmamıştı. Elbette bu yönde öneri vardı fakat hiçbir zaman olumlu bir cevap vermedik." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanlığı ile Eğitim Bakanlığı için Meclis'e sunduğu adayların güven oylaması sırasında yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

"İkili müzakereler hiçbir şekilde gündemde değil"

ABD ile müzakerelere ilişkin daha önce defalarca açıklamalarda bulunduğunu ve bu yönde dile getirdiği bazı ifadelerin yanlış yorumlandığını belirten Ruhani, "ABD tüm yaptırımlarını sona erdirirse 5+1 toplantılarına katılması mümkündür. Müzakere deyince bazıları ikili müzakereleri anlıyor fakat ikili müzakereler hiçbir şekilde gündemde değildir" dedi.

Perşembeye kadar sonuç alınmazsa üçüncü adım yolda

Ruhani, Avrupa Birliği ile yürütülen müzakerelerin perşembe gününe kadar neticelenmemesi halinde üçüncü adımı ilan edeceklerini belirtirken, 4+1 ülkelerine tarihi bir fırsat verdiklerini ve tanıdıkları süre içinde taahhütlerini uygulayabileceklerini söyledi.

"ABD siyasi ve ekonomik açıdan yenilgiye uğrayacak"

ABD'nin nükleer anlaşmadan çıkmasından sonra AB ülkelerinin de görevlerini yerine getirmediğini savunan Ruhani, taahhütlerin uygulanması durumunda ABD'nin siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan da yenilgiye uğrayacağını ileri sürdü.

Ruhani, İran'ın bir yıllık sürenin ardından taahhütlerin azaltılmasıyla ilgili karşı politika yürütmeye karar verdiğini belirterek, "Taahhütlerimizi azaltma doğrultusunda adım atmalıydık ve 8 Mayıs'ta ilk aşamayı başlatarak 2 aylık süreler tanıdık. Verilen sürede vaatler yerine getirilmediği için ikinci adım attık ve şimdi diğer ikinci ay da tamamlanmak üzere." dedi.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.