Ruhani'den ABD'ye: Yaptırımları kaldırarak ilk adımı atın

Ruhani'den ABD'ye: Yaptırımları kaldırarak ilk adımı atın

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la yeni bir nükleer anlaşma imzalama konusuna olumlu yaklaşımı sonrası İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Washington'a "yaptırımları kaldırarak ilk adımı atın" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fransa'daki G7 zirvesinde İran'la yeni bir nükleer anlaşma imzalama konusuna olumlu yaklaşımına Tahran yönetiminden yanıt geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Washington'a "yaptırımları kaldırarak ilk adımı atın" dedi.

Ruhani İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamalarında "İlk aşama yaptırımları kaldırmak. Yasa dışı, adaletsiz ve İran halkına karşı yanlış olan tüm yaptırımları kaldırmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

Trump, P5+1 (BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülke ve Almanya) ile Tahran arasında 2015 yılında imzalanan, İran'ın nükleer planını düzenleyen anlaşmadan 2018'de tek taraflı ayrılarak bu ülkeye uygulanan yaptırımları geri getirdi.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.