Ruhani: ABD ile müzakere için önce yaptırımlar kalkmalı

Ruhani: ABD ile müzakere için önce yaptırımlar kalkmalı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD ile müzakerelere yaptırımların kaldırılması halinde başlayabileceklerini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani baskı altında ABD yönetimiyle hiçbir zaman görüşme yapmayacaklarını açıkladı. Ruhani, ABD’nin yaptırımları kaldırması durumunda müzakerelerin önünün açılacağını bildirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşan Ruhani “Baskı altında görüşmelere cevabımız, hayır” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile ABD Başkanı Donald Trump’un New York’ta görüşüp görüşmeyeceği taraflardan gelen farklı açıklamalar sebebiyle bilmeceye dönüşürken İran lideri olası bir görüşmeye “hayır” dedi.

Ruhani 2015 yılında Tahran ile büyük güçler arasında imzalanan nükleer anlaşmayla ilgili de önemli uyarılarda bulundu. Hasan Ruhani “Nükleer anlaşmaya sadığız ancak İran’ın sabrının da bir sınırı var.” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Avrupalıların anlaşmayı kurtarması durumunda 2015 nükleer anlaşmasından ülkesinin çıkabileceğini kaydetti.

Ruhani konuşmasında ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’a sert sözlerle eleştirdi. Ruhani, ABD yönetiminin İran’a karşı “ekonomik terör” uygulamak ve uluslararası bankacılık sistemini kullanarak “uluslararası korsanlık” yapmakla suçladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani yaptırımların İran’ı küresel ekonomiye katılmaktan alıkoyduğunu vurguladı.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.