Ruhani: Füze geliştirmek için kimseden izin almayacağız

Ruhani: Füze geliştirmek için kimseden izin almayacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 'Füze geliştirmek için kimseden izin almadık ve almayacağız' açıklamasında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, İran’ın askeri gücünü arttırmak ve balistik füze geliştirmek konusundaki çabalarına devam edeceğini söyledi. Ruhani, “Farklı türde füzeler geliştirmek için kimseden izin almadık ve almayacağız. Askeri gücümüz konusunda yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Ruhani konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD'yi nükleer anlaşmadan çekmesi ve İran’a yeni yaptırımları uygulaması konusuna da değindi. Ruhani, İran’ın ambargoların üstesinden geleceğini söyledi.

Bu açıklamaları başkent Tahran’da, İran Devrimi’nin 40. yılı törenlerinde şehrin Özgürlük Meydanı’nda yapan Ruhani'nin konuşması, devlet televizyonu tarafından yayınladı.

İran Cumhurbaşkanı, “İran halkı ambargolar nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayacaktır ancak birbirimize destek olarak bunların üstesinden geleceğiz.” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.