Çin’den ABD’ye 'İran' resti

Çin’den ABD’ye 'İran' resti

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran'a uyguladığı petrol ambargosuna karşı olduğunu yineledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Şuang, ülkesinin ABD'nin İran'a uyguladığı petrol ambargosuna karşı olduğunu yineledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre; sözcü Pekin’de yaptığı açıklamada, İran ve Çin’in işbirliğinin şeffaf, yasal ve meşru olduğunu ve saygı duyulması gerektiğini söyledi. Şuang, Çin hükümetinin ülkesinin firmalarının meşru menfaatleri ve hukukunu korumaya bağlı olduğunu ve dünya enerji piyasasında olumlu rol oynayacağını söyledi.

ABD Başkanı Trump, geçen sene Mayıs ayında Kapsamlı Ortak Eylem Planından (KOEP) çekilerek, İran'a yönelik ambargoları 3 ve 6 aylık dönemlerde yeniden uygulayacağını bildirdi.

ABD’nin bu kararı birkaç ülke hariç dünya ülkeleri tarafından eleştirildi ve KOEP’e taraf diğer ülkeler anlaşmanın devamı ve İran’ın anlaşmadan kaynaklanan menfaatlerden yararlanması için çaba harcayacaklarını bildirdiler.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.