'Rus askeri Laçin koridorunda kontrolü sağladı'

'Rus askeri Laçin koridorunda kontrolü sağladı'

Rusya Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Rus askerlerinin Laçin koridorunda kontrolü sağladığı ifade edildi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Dağlık Karabağ bölgesine intikal eden Rus barış gücü askerlerinin Laçin koridorunda kontrolü sağladığı ifade edildi.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerince imzalanan anlaşma çerçevesinde Rusya'nın Dağlık Karabağ bölgesine askeri sevkiyatı son hız devam ediyor.

Dağlık Karabağ'daki genel durumla ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Azerbaycan ve Ermenistan tarafının bölgedeki askeri faaliyetlerine son verdiğini belirtti.

Rudskoy, bölgeye yönelik gerçekleştirilen askeri sevkiyatlardan sonra Rus barış gücü askerlerinin Laçi koridorunda geçici gözlem noktaları kurarak kontrolü sağladığını kaydetti.

Azerbaycan ile Ermenistan tarafları arasında Rus askerlerinin güvenliğinin sağlanması için doğrudan iletişim kanallarının kurulduğunu ifade eden Rudskoy, sahadaki durumun kesintisiz olarak takip edilebilmesi için Rusya Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde askeri yönetim grubu oluşturulduğunu belirtti.

Rudskoy, tarafların temas hattı ve Laçin Koridoru boyunca Rus barış gücü askerlerinin 16 gözlem noktası kuracağını söyledi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.