Rus askerleri Maduro'yu koruyor iddiasına Rusya'dan yanıt

Rus askerleri Maduro'yu koruyor iddiasına Rusya'dan yanıt

Kremlin, muhalif lider Juan Guaido’ya karşı Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu desteklemek için Venezuela’da özel Rus güvenlik şirketlerine bağlı savaşçıların bulunduğu iddialarını reddetti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus televizyonuna verdiği demeçte kendisine yöneltilen bir soruya “Maduro’yu koruma görevini üstlenen 400 savaşçı kesinlikle yok” şeklinde yanıt verdi.

Fransız haber ajansına göre bu hafta Rus ve önde gelen uluslararası medya organları, Nicolas Maduro’yu desteklemek için Venezuela’ya Rus paralı askerlerin gönderildiğine dair bilgiler paylaştı.

Cuma günü Kazak grubunun lideri Yevgeny Shabayev, Gabon’dan dönen Rus paralı askerlerden 400 kişilik olağanüstü ekip oluşturulup Küba üzerinden Caracas’a gönderildiğini belirtti. Shabayev, Rus sosyal paylaşım sitesi VKontakte üzerinden “Asker yakınları, kendilerinin yerine yabancı medyaya konuşmam için benimle iletişime geçtiler” açıklamasını yaptı. Shabayev, VKontakte sitesinde Vladimir Putin yönetiminin aleyhine pek çok mesaj yayınlıyor.

Cuma günü Rusya’nın Venezuela Büyükelçisi, ülkede Rus paralı askerlerinin bulunduğuna yönelik iddiaların saçma olduğunu söyledi.

Muhalif lider Juan Guaido, geçtiğimiz Çarşamba günü kendisini Venezuela’nın geçici devlet başkanı olduğunu açıklayarak ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin desteğini aldı.

Meşruiyet krizine ve uluslararası baskıya rağmen Devlet Başkanı Nicolas Maduro, egemen bir devletin içişlerine alaycı ve açık müdahaleye son verilmesini isteyen Rusya tarafından destekleniyor. Çin’den sonra Caracas’a en çok kredi veren Moskova, sert ekonomik krizle kuşatılan Venezuela’ya önemli siyasi ve mali destekte bulundu. Devlet Başkanı Maduro, geçtiğimiz Aralık ayında Moskova’ya yaptığı ziyarette Rusya’nın Venezuela’daki petrol ve maden sektörlerine 6 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.