Rus bombardıman uçağı ABD'yi tedirgin etti

Rus bombardıman uçağı ABD'yi tedirgin etti

ABD Hava Kuvvetleri ve Kanada Hava Kuvvetleri’ne bağlı askeri uçaklar, Alaska kıyılarından Kuzey Amerika hava sahasına yaklaşan iki Rus bombardıman uçağı Tu-160'ı izlemeye aldı.

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı (NORAD), Kanada Hava Kuvvetleri’nin devriye bölgesine giren nükleer bomba kabiliyetine sahip iki Rus Tu-160 Blackjack stratejik bombardıman uçağı tespit ettiklerini açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki F-22 ve Kanada Hava Kuvvetleri’ne bağlı ve iki CF-18 savaş uçağının bölgede devriye gezdiğini açıklayan NORAD, Rus, ABD ve Kanada uçakları arasında herhangi bir sıcak temas yaşanmadığını ve iki Rus bombardıman uçağının uluslararası hava sahasında kaldığı bilgisini de verdi.

NORAD, Eylül ayında da Alaska açıklarında iki Amerikan F-22 Raptor jetinin, iki Rus TU-95 bombardıman uçağına önleme yaptığını bildirmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.