Rusya'dan savaş gemilerine 'halüsinasyon' teknolojisi

Rusya'dan savaş gemilerine 'halüsinasyon' teknolojisi

Rus şirketi, düşman askerlerinin geçici görme kaybı yaşamasına, halüsinasyon görmesine ve bulantı hissetmesine neden olan "eagle-owl" isimli özel bir sistem ürettiklerini ve bunun Rus savaş gemilerinde test edilmeye başlandığını açıkladı.

Lenta.Ru gazetesinde yer alan habere göre, Russian Electronics şirketi, geliştirdiği sistemin düşük frekanslı ışık dalgalanmaları yayarak, optik sinirleri uyardığını ve bu nedenle de düşman askerlerinin göz sinirlerini tahriş ederek, halüsinasyon görmelerine neden olduğunu bildirdi.

Bu sistemin gönüllüler üzerinde test edildiğini kaydeden şirket, gönüllülere ellerindeki silah ile belirli hedeflere ateş etmelerinin istendiğini ancak hiçbirinin hedefi göremediğini belirtti.

Haberde, gönüllülerin yüzde 20’sinin halüsinasyon ve gözlerinin önünde hafif lekeler gördüğü aktarılırken, yüzde 45'inin ise mide bulantısı ve baş dönmesi hissettiği ifade edildi.

Filin (eagle-owl) sistemi, şu an Amiral Gorshkov ve Amiral Kasatonov isimli Rus savaş gemilerinde test ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.