Rus işgali süresince Ukrayna ordusu ne kadar kayıp verdi?

Rus işgali süresince Ukrayna ordusu ne kadar kayıp verdi?

Batılı yetkililere göre, Rus işgalinden bu yana 150 binden fazla Ukrayna askerinin öldüğü veya yaralandığı düşünülüyor.

(Fotoğraf)

Batılı yetkililer ve analistler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği 24 Şubat tarihinden bu yana 150 binden fazla Ukrayna askerin öldüğünü veya yaralandığını ifade ediyor.

New York Times'ta yer alan bir habere göre, Ukrayna'nın devam eden savaştaki kayıpları artmaya devam ediyor.

Ukrayna'nın kayıplarına dair Batılı uzmanların tahminlerine yer verilen haberde, savaşın başından bu yana 150 binden fazla Ukrayna askerinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.

Kiev yönetimi ise Rusya ile devam eden çatışmalarda asker kayıplarına ilişkin verileri genellikle açıklamıyor.

Ukrayna'nın Rus güçlere karşı iki ay önce başlattığı karşı taarruz ülkenin güneyinde devam ediyor. Fakat Ukrayna askeri birliklerinin Rus ordusuna karşı yavaş bir ilerleme sağladığı belirtiliyor.

Rus güçlerin de kuzeydoğuda Kupyansk şehrine doğru ilerlediği ifade ediliyor.

Öte yandan Ukrayna ordusu yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün yolsuzluk iddiaları üzerine 24 askere alma merkezi genel müdürünün görevden alındığını açıklamıştı.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafızlarına göre, günde ortalama 20 Ukraynalı erkek ülkeyi terk etmeye çalışırken gözaltına alınıyor.

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal etmesiyle birlikte ülkede ilan edilen sıkıyönetim uyarınca, bazı istisnalar dışında 18-60 yaş arasındaki erkeklerin Ukrayna'da kalmaları ve ordu kurumlarıyla temas içerisinde olmaları talimatı verilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.