Rus medyası: Türkiye'nin yayınladığı operasyon görüntüleri montaj

Rus medyası: Türkiye'nin yayınladığı operasyon görüntüleri montaj

Rus medyası, Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kartal Operasyonu'na ait görüntüleri paylaştığı videonun montaj olduğunu iddia etti.

Rus medyası, Milli Savunma Bakanlığı'nın #PençeKartalOperasyonu’ndan ilk görüntüler etiketiyle paylaştığı videonun montaj olduğunu iddia etti. Russia Today'ın Almanya merkezli haber ajansı Ruptly, söz konusu videonun farklı zamanlarda çekilen görüntülerin bir araya getirilmesi sonucu oluştuğunu öne sürdü.

Ruptly'nin teyit birimi tarafından hazırlanan sosyal medya paylaşımlarında Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in 8 Mayıs tarihinde yayımladığı İHA/SİHA görüntülerinin operasyon videosuna eklendiği belirtildi. Savunma Bakanlığı'nın videosunda görülen havalanan savaş jetleri görsellerinin ise sosyal medyada Şubat 2020 tarihinin Suriye semalarında F-16s jetleri bilgisiyle paylaşıldığı aktarıldı. Ruptly, aynı görselin daha önce Ekim 2019 ve Nisan 2018 tarihlerinde askeri operasyon görüntüleri adı altında paylaşıldığını savundu.

Ruptly ayrıca, bombardıman görsellerindeki yerin Sincar dağı olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Pençe-Kartal Operasyonu

Irak'ın kuzeyindeki Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'a yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün sabaha karşı hava harekatı düzenlendi.

"Pençe-Kartal Operasyonu" adı verilen harekatta, yurt genelindeki muharip üs komutanlıklarından gece yarısı kalkan savaş uçakları Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’taki hedefleri vurdu.

Operasyonla ilgili Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemizi, milletimizi, karakollarımızı, üs bölgelerimizi taciz eden, buralara saldırı planlayan terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı." dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.