Rus polisinden göstericilere joplu müdahale: Binden fazla gözaltı

Rus polisinden göstericilere joplu müdahale: Binden fazla gözaltı

Rusya'da emekli maaşları ile ilgili yapılmak istenen düzenlemelerin protesto edildiği gösterilerden binden fazla kişi gözaltına alındı.

Bağımsız Rus izleme grubunun aktardığı bilgilere göre, emekli maaşları ile ilgili yapılmak istenen düzenlemelerin protesto edildiği Pazar günkü gösterilerde en az 1018 kişi gözaltına alındı.

Kent merkezlerinde toplanan protestocular, ülkede emeklilik yaşının yükseltilmesini öngören yasa tasarısını protesto etti.

Gösteriler, Ocak ayında başkentte izinsiz bir gösteri düzenlediği için idari tutuklu olan muhalefet lideri Alexei Navalny’nin destekçileri tarafından organize edildi.

Gözaltıları araştıran bir sivil toplum kuruluşu olan OVD-Info ve yerel kaynaklar göre, polisin en sert müdahalesi ülkenin ikinci en büyük şehir olan St Petersburg’da gerçekleşti. Grubun verilerine göre burada en az 452 kişi tutuklandı.

rt-002.jpg

Gösterilerde çocuk ve yaşlılar da gözaltına alındı

TV Rain televizyonu, muhabirlerinden Masha Borzunova’nın Moskova’daki protestoculara müdahalesi sırasında polis tarafından copla dövüldüğünü söyledi.

Söz konusu muhabir konu ile olarak twitterda; “Diğerlerini benden çok dövdüler, beni boşverin.” İfadelerini kullandı.

rt5.jpg

Polisler göstericilere karşı şiddet kullandı

Navalny’nin ülkedeki medya kanallarına erişimi yasak ancak kendisi bir YouTube kanalı ve sosyal medya üzerinden geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Moskova’daki gösterileri canlı olarak yayınlayan bir aktivistin tutuklanma anı Navalny’nin twitter hesabından paylaşıldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.