Rusya: Teröristleri muhaliflerden ayırmak Türkiye'nin işi ama bu çok zor

Rusya: Teröristleri muhaliflerden ayırmak Türkiye'nin işi ama bu çok zor

Rusya’nın Suriye temsilcisi, "teröristlerin diğer muhaliflerden ayrılması işinin Türkiye’ye düştüğünü" söyledi.

Alexandader Lavrentiev, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye temsilcisi Staffan de Mistura ile Cenevre’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada; “Biz İdlib meselesinin barışçıl bir yolla çözülmesini gerektiğini söylüyoruz. Askeri kuvvete başvurmadan bunun başarılması ihtimal dahilindedir” ifadelesini kullandı.

“Idlib bölgesi bir nevi Türkiye’nin sorumluluğunda olan bir bölge; aşırıcı miltanların, Nusret Cephesi'nin ve diğer terörist yapılanmaların muhaliflerden ayrılması onların sorumluluğudur.”

Suriye’nin kuzeybatısındaki bölge BM tarafından kullanılan tabirle, yedi yıldır devam eden savaş sürecinde ülkenin çeşitli yerlerinden zorla göç ettirilen insaların “görütülüp terk edildiği” yer olup Suriye muhalefetinin elinde kalan son kale.

"800 bin kişi bir anda bölgeyi terk edebilir"

Esed rejimi bölgeyi geri almak için kararlı, kendisini destekleyen İranlı ve Rus müttefiklerinin yardımını da arkasına aldı ancak BM bölgeye yapılacak bir askeri müdahale sonucunda insani bir kriz çıkacağından ve 800.000 kişinin bölgeyi bir anda terketmeye çalışacağından endişe duyuyor.

Rus temsilcinin açıklamalarına göre, Putin ve Erdoğan bir çözüm bulmak için beraber çalışma yürütyor. Temsilci ayrıca Rusya ve Türkiye’nin "aşırıcı militanların" nerede olduklarını bildiklerini de ekledi.

Rus temsilci “Türklerin kendi üzerine düşeni yapmaları çok zor. Bu soruna bir çözüm arıyoruz ancak meselenin çözülmesinin tek yolu budur. Ayrılmaları gerekiyor.” ifadelerini de kullandı.

"Bu grupların etkisiz hale getirilmesi ve mentalitesinin yenilgiye uğratılması gereklidir.” ifadelerini kullanan temsilci, etkisiz hale getirmek ile neyi kastettiği sorulduğunda, “teslim olurlarsa bu en doğru karar olur” cevabını verdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.