Rus savaş uçakları İdlib'de TSK'nın üs inşa ettiği bölgeyi vurdu

Rus savaş uçakları İdlib'de TSK'nın üs inşa ettiği bölgeyi vurdu

Suriye'nin İdlib vilayetinde Rus savaş uçakları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üs inşa ettiği bölgeyi hava saldırısıyla hedef aldı.

Suriye'nin İdlib vilayeti güneyinde Rus savaş uçakları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) üs inşa ettiği bölgeyi hava saldırısıyla hedef aldı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, TSK unsurlarının geçtiğimiz günlerde askeri üs inşa çalışmalarına başladığı İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde yer alan Kensafra yerleşimi Rus savaş uçaklarınca hedef alındı.

Kaynaklar, aynı bölgenin sabah saatlerinden bu yana Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçleri tarafından topçu atışlarıyla hedef alındığını aktarıyor. 

Esed rejimine yakın kaynaklar tarafından servis edilen haberlerde, Kensafra bölgesindeki muhalif güçlerin hava ve kara bombardımanıyla hedef alındığı belirtildi. 

Rusya ve Esed rejimi güçleri ile muhalifler arasındaki temas hattı olan İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi, bir süredir Türkiye'nin yoğun askeri tahkimatına şahitlik ediyor.

Kuşatma altında kalan bölgelerdeki gözlem noktalarını tahliye eden Türkiye, İdlib'in güneyindeki temas hattını tahkim etmeyi sürdürürken, bir yandan da bölgeye yeni askeri üsler inşa ediyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.