Rus şirket Türkiye'deki nükleer santral projesi için milyarlarca dolar arayışında

Rus şirket Türkiye'deki nükleer santral projesi için milyarlarca dolar arayışında

Rosatom'un Türkiye iştirakinin Akkuyu'daki nükleer enerji santrali projesi için 6,1 milyar dolarlık kredi aradığı belirtildi.

Rus şirket Rosatom’un Türkiye’deki iştiraki, Türk devlet tahvillerine yatırım yapmak ve sonrasında Akkuyu nükleer santrali ekipman alımı yapmak üzere yedi yıla kadar vadede 6,1 milyar dolarlık kredi hattı arıyor.

Rus şirketin 28 Temmuz’da tedarik portalında yer alan belgeye göre Akkuyu Nuclear JSC, Akkuyu Nukleer Anonim Şirketi için finansal hizmet alma amacıyla ihale yapılacağını duyurdu.

Salı günü Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Rosatom “Kaynak temin etmek ve temin edilen kaynakları kullanmak üzere birçok mekanizmanın kullanıldığını” belirtti.

Şirketin basın ofisinin verdiği yanıtta “Kredi anlaşması, fonun projede kullanılmasına kadar Türk devlet tahvilleri ve/veya mevduatlarına geçici olarak yatırımı kapsayabilir” denildi.

Dokümanda elde edilecek fonun kullanım amacı olarak Akkuyu Nükleer Santrali’ne ekipman ve hizmet alımından Kazakistan’da uranyum deposu geliştirilmesine kadar birçok amaç sıralandı. Türk devlet dolar tahvillerinde alım ve mevduat da gerekçeler arasında sıralandı.

Şu ana kadar ihale sonuçlarına ilişkin Rosatom tedarikçi portalında herhangi bir açıklama yer almadı.

Kaynak: Bloomberg HT

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.