Rus uçaklarının Dera'da son bir gün içinde düzenlediği saldırılarda 46 sivil öldü

Rus uçaklarının Dera'da son bir gün içinde düzenlediği saldırılarda 46 sivil öldü

Suriye'nin güneyindeki Dera kenti kırsalında Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarında onlarca sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya'ya ait savaş uçaklarının İran'a bağlı yabancı Şii milisler ile Esed rejimine bağlı kara güçlerine destek sağlamak için sivil yerleşim yerlerine düzenlediği hava saldırılarında onlarca sivil yaşamını yitirdi.

24 saatte 46 sivil yaşamını yitirdi

Mepa News'in bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, geçtiğimiz son 24 saat içinde Dera kırsalındaki yerleşim bölgelerine düzenlenen saldırılarda en az 46 sivil yaşamını yitirdi. 

Saldırıların Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden bölge kaynakları, bölgede büyük bir sivil katliamı yaşandığını ifade ediyor. 

Hastane ve kliniklerin yaralılara hizmet vermekte yeterli olmadığını aktaran aktivistler ise, Dera'nın kuzey, doğu ve batı kırsalındaki bölgelerin yoğun hava ve kara bombardımanı altında olduğunu ifade ediyor.

Bölgede sivil yerleşim birimlerine Rusya ve rejim tarafından düzenlenen hava-kara bombardımanları yüzünden binlerce sivil kuşatma altındaki Dera bölgesi içinde farklı yerlere göç etmek zorunda kalmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.