Rus vekilin ziyareti Gürcistan'ı karıştırdı: Onlarca yaralı

Rus vekilin ziyareti Gürcistan'ı karıştırdı: Onlarca yaralı

Rus milletvekilinin Gürcistan'a ziyareti nedeniyle düzenlenen protestolarda çok sayıda kişi yaralandı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bir grup eylemci, bir Rus milletvekilinin ülkeye ziyareti sırasında sokaklara döküldü. Meclise girmeye çalışan göstericilere polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle müdahale etti.

Şiddetli olaylarda yaralanan onlarca kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı. Polis müdahalesi ardından dağılan protestocular, meclisin önünden ayrılarak ara caddelere dağıldı.

Gürcistan Başbakanı Mamuka Bahtadze, yaşanan gerginlikleri "muhalefet güçlerinin provokasyonu" olarak değerlendirdi. Bahtadze, barışçıl eylemlere karşı benzer önlemler almak zorunda kalmayacaklarını belirtti.

Gürcistan'ın Rusya ile ilişkileri ülkede hassas konulardan biri olma özelliğini koruyor. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını kazanan ülke, ABD ve AB ile iyi ilişkiler yürütmeye çalışıyor. Muhalefetse, 2012'den beri iktidarda olan Gürcü Rüyası Partisi'ni Moskova'ya karşı yeterince katı bir duruş sergileyememekle suçluyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.