Rusya 40 bine yakın Ermeniyi Dağlık Karabağ'a geri taşıdı

Rusya 40 bine yakın Ermeniyi Dağlık Karabağ'a geri taşıdı

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların sona erdiği günden bu yana Rusya'nın 40 bine yakın Ermenistan vatandaşını Dağlık Karabağ'a geri taşıdığı bildirildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların sona erdiği 10 Kasım tarihinden bu yana Rusya'nın 40 bine yakın Ermenistan vatandaşını Dağlık Karabağ'a geri taşıdığı bildirildi.

Rusya'nın Dağlık Karabağ'a konuşlandırdığı "Barış Gücü" kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan ile Ermenistan taraflarının askeri faaliyetlere son vermesiyle birlikte Ermenistan vatandaşlarının Dağlık Karabağ'a taşınma sürecinin devam ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada dün, 634 Ermenistan vatandaşının daha Dağlık Karabağ'daki "ikamet bölgelerine" getirildiği, Rus askeri unsurlarının da Ermenistan vatandaşlarını taşıyan otobüslere eşlik ettiği kaydedildi.

Geri getirilenlerin sayısı 40 bine yaklaştı

10 Kasım'dan itibaren Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar sona ermiş, ardından bölgeye konuşlanmaya başlayan Rus askeri güçleri, çatışmalar nedeniyle Dağlık Karabağ'ı terk eden Ermenistan vatandaşlarını bölgeye getirmeye başlaımştı.

Yapılan açıklamada Dağlık Karabağ'a geri getirilen Ermenilerin sayısının 38 bin 341'e ulaştığı ifade edildi.

En az 2 bin askeri personel, 90 zırhlı araçla Dağlık Karabağ'daki süreci denetlemek için bölgeye konuşlanan Rusya'nın imzalanan anlaşmaya göre en az 5 yıl bölgede kalması bekleniyor. Anlaşmaya göre Rusya, belirlenen bu sürenin sona ermesiyle yeniden müddet uzatımına gidebiliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.