"Rusya 5 Kırım Tatar siyasi tutsağa toplam 75 yıl hapis cezası istedi"

"Rusya 5 Kırım Tatar siyasi tutsağa toplam 75 yıl hapis cezası istedi"

Rus savcı, mahkemeden 5 Kırım Tatarının suçlu bulmasını talep ederek; her birinin 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmesini istedi.

Rusya'nın Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı belirtilen Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsaklar Tofik Abdulgaziyev, Bilal Adilov, Vladlen Abdulkadırov, Mecit Abdurahmanov ve İzzet Abdullayev’in (ikinci Akmescit Grubu) davaları bugün Rostov-na-Donu kentindeki Güney Bölge Askeri Mahkemesinde görüldü.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre duruşmada Rus savcı, Kırım Tatar siyasi tutsaklar için talep ettiği cezayı açıkladı.

Savcı, mahkemeden 5 Kırım Tatarının suçlu bulmasını talep ederek; her birinin 15 yıl hapis cezasına mahkum edilmesini istedi.

Kırım Tatar siyasi tutsaklar duruşmaya “Zor zamanlarda güçlü insanlar doğar”, “Muhalif olan herkesin yok edilmesi”, “Gerçeği hapse atamazsınız, öldüremezsiniz, saklayamazsınız!”, “Çok baskı gördük ama ayakta kaldık!”, “Rusya’daki gerçekler; işkence, tutuklama, para cezaları” sloganlarının yazıldığı siyah tişörtlerle katıldılar.

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.