Rusya ABD'ye misilleme yapmaya hazırlanıyor

Rusya ABD'ye misilleme yapmaya hazırlanıyor

Rus Interfax haber ajansına göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, Kuzey Kore’ye yardım eden bir Rus şirketine yaptırım uygulanmasının ardından Moskova’nın Washington’a misilleme yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Ryabkov’un açıklaması, ABD Hazine Bakanlığı’nın, ‘Kuzey Kore adına yasa dışı sevkiyata olanak sağladığı’ gerekçesiyle Rus Profinet Pte Ltd. şirketi ile Rus asıllı Genel Müdür Vasili Aleksandrovich Kolchanov’un yaptırım listesine dahil edildiğini bildirmesinin ardından geldi.

Rus Bakan Yardımcısı, Kremlin’in ABD’ye karşı misilleme tedbirleri üzerinde çalıştığını ve kararı Rus liderlerin vereceğini söyleyerek, Washington’ın yürüttüğü politikaların, Rus-Amerikan ilişkilerinin bozulmaya devam etmesine yol açacağına işaret etti.

Ryabkov, “ABD yaptırım listelerinin ülkemize karşı sürekli genişleyip genişlemeyeceğinden kesinlikle emin olmalıyız” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.