"ABD'yi Putin yönetse Rusya bu kadar kazanamazdı"

"ABD'yi Putin yönetse Rusya bu kadar kazanamazdı"

ABD'nin aldığı yaptırım kararlarının sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan İngiliz Independent gazetesinde 'Beyaz Saray'ı bizzat Putin yönetse bile ABD, Rusya'ya bu kadar büyük bir diplomasi hizmeti sunamazdı' yorumu yapıldı.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının öncelikle AB ve güçlü para birimine sahip olmayan ülkelerin ekonomilerine zarar verme amacı taşıdığını yazan İzvestiya, Washington'ın Ankara'yı Moskova ve Pekin'in kollarına ittiğini vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı hamlelerle Türkiye'yi Uluslararası Para Fonu'na (IMF) başvurmak zorunda bırakmayı planladığını kaydeden İzvestiya, ancak Ankara'nın bu yönde bir girişimi dahi olmadığının altını çizdi.

İzvestiya, Avrupa'nın önde gelen gazetelerinden Türkiye ve ABD arasındaki krize ilişkin görüşleri de aktardı.

Fransız Le Monde'un haberinde "Türkiye, IMF'ye başvurmak yerine Moskova'yla yürütülen enerji projelerini ve Pekin'den aldığı kredileri göz önünde bulundurarak Rusya ve Çin'le yakınlaşıyor" ifadelerine yer verdi.

İngiliz Independent gazetesinde "Beyaz Saray'ı bizzat Putin yönetse bile ABD, Rusya'ya bu kadar büyük bir diplomasi hizmeti sunamazdı. Zira Rusya, hiçbir zahmete katlanmadan Türkiye ve İran gibi iki güçlü ve büyük müttefik kazandı. Rusya'nın çıkarlarına daha iyi hizmet eden bir gelişme olamazdı" yorumu yapıldı.

İngiliz Daily Telegraph da, Trump'ın Rusya ve Türkiye'ye yönelik eşzamanlı yaptırımlarının iki ülkeyi birbiriyle daha güçlü bir şekilde kucaklaştırdığını öne sürdü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.