Putin: Seçimleri Trump'ın kazanmasını istedim

Putin: Seçimleri Trump'ın kazanmasını istedim

Putin, 2016 seçimlerini Trump'ın kazanmasını istediğini ifade etti.

ABD ve Rusya liderleri Trump ve Putin Helsinki'de bir araya geldi. Putin, 2016 seçimlerini Trump'ın kazanmasını istediğini kabul etmekle birlikte Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği yönündeki suçlamaları geri çevirdi.

"Daha büyük bir saçmalık olamaz"

Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale edip etmediği yönündeki soruyu "Daha büyük bir saçmalık olamaz" diye yanıtlayan Putin, "Lütfen bu zırvayı kafalarınızdan atın" şeklinde konuştu. Putin, "Şu ana kadar birçok kez söylediğimi tekrarlamak durumundayım. Rus hükümeti hiçbir zaman ABD'nin içişlerine müdahale etmemiştir ve etmeyi de planlamamaktadır" dedi.

"Evet, istedim"

Putin'e 2016 seçimlerini Trump'ın kazanmasını isteyip istemediği soruldu. Soruya "Evet, istedim" şeklinde yanıt veren Putin, bunun nedeninin Trump'ın Washington ve Moskova arasındaki ilişkilerin düzeltilmesini vaat etmesi olduğunu kaydetti.

Trump ise Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale etmesi için "hiçbir neden görmediğini" belirtti. Trump Putin'in, kendisine, Rusya tarafından yapıldığı iddia edilen siber saldırıların araştırılması konusunda Rus ve ABD'li soruşturmacıların işbirliği yapmalarını önerdiğini söyledi. Trump, Putin'in teklifini "harika bir yardım" olarak nitelendirerek övdü.

Rus dışişlerinden Trump'a retweet

Donald Trump, Helsinki zirvesi başlamadan saatler önce Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'nin kendisinin başkanlığı öncesindeki Rusya politikasını sert bir dille eleştirmişti. Trump, "ABD'nin uzun yıllar süren budalalığı ve aptallığı sağ olsun, Rusya'ya ilişkilerimiz HİÇ bu kadar kötü olmamıştı" mesajını paylaşmıştı. Trump tweet'inde, başını ağrıtan Rusya soruşturmasını da daha önce de yaptığı üzere "hileli cadı avı" olarak nitelendirmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı da, Trump'ın tweet'ini beğenmiş ve tweet'i "Hemfikiriz" yorumuyla retweet etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.