'Vatan hainliğinden başka bir şey değil': ABD'li siyasetçiler Trump'a ateş püskürüyor

'Vatan hainliğinden başka bir şey değil': ABD'li siyasetçiler Trump'a ateş püskürüyor

ABD Başkanı Trump, Helsinki zirvesinde Rus mevkidaşı Putin karşısındaki tutumu nedeniyle ülkesinde ağır eleştirilere hedef oldu.

ABD siyasetinin önde gelen birçok ismi, ABD Başkanı Donald Trump'ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenlediği basın toplantısındaki tavrı nedeniyle sert bir dille eleştirdi. Trump'ın özellikle de 2016'daki Başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddiaları konusunda sessiz kalması tepki topladı.

Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Trump'ın basın toplantısını "hafızalardaki en utanç verici ABD Başkanı performanslarından biri" olarak nitelendirdi.

Putin ile Trump arasındaki Helsinki zirvesinin "trajik bir hata" ve ABD Başkanlığı için "dip nokta" olduğunu söyleyen McCain, Trump'ın yalnızca "aciz" değil aynı zamanda "Putin'e karşı koymak için isteksiz" olduğunu belirtti. Trump ile Putin'in "aynı metinden konuşuyormuş gibi gözüktüklerini" ifade eden senatör, Trump'ın "bir tiranı savunmak için bilinçli bir tercih" yaptığını savundu.

Eski CIA Başkanı: Vatan hainliği

Eski CIA Başkanı John O. Brennan da, Twitter üzerinden konuya ilişkin sert bir açıklamada bulundu. Brennan, "Donald Trump'ın Helsinki'deki basın toplantısı performansı "büyük suç & kusurlu davranışlar" sınırını aşmaktadır. Bu vatan hainliğinden başka bir şey değildir. Trump'ın yorumları yalnızca embesilce değil, kendisi tamamıyla Putin'in cebinde. Cumhuriyetçi vatanseverler: Neredesiniz???" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.