Trump'tan Rusya'ya yaptırımları kaldırma şartı

Trump'tan Rusya'ya yaptırımları kaldırma şartı

ABD Başkanı Donald Trump, "Moskova, Washington için iyi olacak bir şey yaparsa" Rusya'ya karşı yaptırımları kaldırmayı düşünmeye hazır olacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Moskova, Washington için iyi olacak bir şey yaparsa" Rusya'ya karşı yaptırımları kaldırmayı düşünmeye hazır olacağını söyledi. Trump, Moskova'nın Suriye ve Ukrayna konusunda ortak adımlar atması gerektiğini belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Reuters'a röportaj veren Trump, Rusya'ya karşı yaptırımları kaldırmak için şartlarını dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 16 Temmuz'da yaptıkları görüşmede yaptırımların kaldırılmasının gündeme getirilmediğini belirten Trump, "Bunu şimdi düşünmüyorum, hayır. Bizim için iyi olacak bir şey yaparlarsa düşünürüm. Fakat bunu yapmadan düşünmem" dedi.

ABD Başkanı 'iyi olacak şeylerin' yapılacağı alanlarla ilgili de "Birbirimiz için iyi olacak, yapılabilecek birçok şey var. Suriye var, Ukrayna var… Daha birçok şey var" ifadelerini kullandı.

Trump, Helsinki'deki zirvede İsrail, Suriye, Ukrayna, Kırım ve Kuzey Akımı 2 doğalgaz boru hattı projesini ele aldıklarını da ekledi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.