Rusya destekli koalisyon Dera'da 369 kişiyi öldürdü

Rusya destekli koalisyon Dera'da 369 kişiyi öldürdü

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun Dera'da düzenlediği saldırıda yüzlerce sivil yaşamını yitirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonunun Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırılarda en az 369 kişi yaşamını yitirdi.

Dera'da muhaliflerin elindeki bölgelerde faaliyet gösteren "Şehitleri Belgelendirme Ofisi" tarafından yapılan açıklamada, Rusya destekli koalisyonun 19 Haziran tarihinden bu yana sivil yerleşim bölgelerine düzenlediği hava ve kara bombardımanlarında en az 369 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Ofis tarafından dün yayınlanan rakamlara göre ölenlerin 253'ünü çoğu kadın ve çocuklardan olan siviller oluşturuyor.

Rusya'ya ait savaş uçakları Dera bölgesine yönelik saldırının başlatıldığı 19 Haziran tarihinden bu yana bölgedeki sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Savaş uçaklarının bölgeden kaçmaya çalışan sivilleri de hedef aldığını ifade eden bölge kaynakları, Ürdün ve İsrail sınır bölgelerine kaçan sivillerin sayısının ise 350 bine yaklaştığını belirtiyor.

Dera, Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve Rusya'nın Mayıs 2017'de oluşturduğu dört gerginliği azaltma bölgesinden biriydi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.