Rusya destekli rejimden bir ayda 528 varil bombası

Rusya destekli rejimden bir ayda 528 varil bombası

Esed rejimi, geçen ay 528 varil bombasıyla 5'i çocuk, 2'si kadın toplam 9 sivili öldürdü.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejiminin ülkenin farklı bölgelerindeki sivil yerleşimlere geçen ay düzenlediği saldırılarda 528 defa varil bombası kullandığını açıkladı.

SNHR, Esed rejiminin, muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleşimlere temmuzda düzenlediği varil bombası saldırılarına ilişkin raporunu yayımladı.

Raporda, rejim güçlerinin geçen ayki saldırılarda 528 kez varil bombası kullandığı ve bu saldırılarda 5'i çocuk, 2'si kadın toplam 9 sivilin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Esed rejimi ve Rusya'nın geçen ay ülkenin güney bölgelerine yoğun saldırılar düzenleyerek bölge halkını zorunlu göçe zorlamayı amaçladığı ifade edildi.

Rejim güçlerinin "gerginliği azaltma bölgesi" Dera'ya 496, Kuneytra'ya 28, İdlib'deki sivil yerleşimlere de 4 kez varil bombası saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Bu yılın ocak-temmuz döneminde rejim güçlerinin kullandığı toplam varil bombası sayısı ise 3 bin 436 olarak açıklandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.