Rusya: Doğu Guta'dan 48 bin sivil tahliye edildi

Rusya: Doğu Guta'dan 48 bin sivil tahliye edildi

Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin başkanı Tümgeneral Yuriy Yevtuşenko, şimdiye kadar 48 bini aşkın kişinin Doğu Guta’dan ayrıldığını bildirdi.

Basın mensuplarına konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yevtuşenko, Muhayyem el Vafedin kontrol noktasından bugün 137'si çocuk toplam 272 kişinin çıktığını söyledi. 28 Şubat'tan itibaren tahliye edilen sivillerin sayısının 1.300 kişiyi geçtiğini belirten Yevtuşenko, ikinci insani koridordansa Arbil, Hammuriye, Sakba ve Hazze yerleşimlerinden daha 30 bin 700 kişinin tahliye edildiğini de sözlerine ekledi.

Tümgeneral Yevtuşenko, "Doğu Guta'da insani molaların yürürlüğe girdiği günden itibaren Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin işbirliğiyle şimdiye kadar toplam 48 bin 33 kişi tahliye edildi" diye konuştu.

Sputnik'in haberine göre Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin açtığı acil yardım hattına 300'den fazla çağrı geldiğini belirten Yevtuşenko, sözlerine şöyle devam etti:

"Genelde insanlar bölgeden çıkış koridorlarının gece gündüz çalışması rica ediyorlar, fakat biz  koridorlardan gece geçişin tehlikeli olduğunu kendilerine açıklıyoruz."

Rusya'nın bu açıklamaları bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil. Daha önce Halep'te olduğu gibi Doğu Guta'da da Rusya'nın tahliye için bekleyen sivilleri hava saldırılarıyla hedef aldığı da ifade ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.