Rusya 'engellenemeyen füze'nin başarıyla test edildiğini duyurdu

Rusya 'engellenemeyen füze'nin başarıyla test edildiğini duyurdu

Rusya 'Burevestnik' adını verdiği yeni füzesinin başarıyla test edildiğini bildirdi.

Rusya, geçtiğimiz Ocak ayında ‘Burevestnik’ (Fırtına Kuşu) adını verdiği yeni füzesinin başarıyla test edildiğini açıkladı.

Rus Sputnik haber ajansına göre nükleer başlık taşıyabilen bu füzenin günlerce havada kalma, gerektiğinde dünyanın etrafında dönebilme özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Geliştirilen yeni füzenin ayrıca, nükleer güçle çalışması nedeniyle ABD’nin füze kalkanı tarafından vurulamayacak şekilde manevralar yapabilmesi gibi teknik bir takım özelliklere de sahip olduğu aktarıldı. ‘Fırtına Kuşu’, karşı saldırı durumunda öngörülemez bir yörünge izleyebiliyor. Bu da füzeyi etkisiz hale getirmeyi imkânsız kılıyor. Uzmanlar bu füzenin hedeflerine ‘nükleer bir darbe’ indirebileceğini düşünüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Burevestnik denemesine, “Nükleer enerjinin yanı sıra sınırsız bir menzile sahip. Uzun süre sınırsız bir şekilde havada kalabiliyor. Şu an dünyada bunun gibi bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Tüm bunlar, Washington ve Moskova’nın 1987’deki Soğuk Savaş döneminde imzalanan Orta Menzilli Nükleer Silah Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından gerçekleşti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.