INF'nin ardından: Rusya yeni silah kontrol anlaşmalarına açık

INF'nin ardından: Rusya yeni silah kontrol anlaşmalarına açık

Rusya yeni silah kontrol anlaşmaları ihtimaline açık olduğunu duyurdu.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in yardımcılarından Yuri Ushakov, ülkesinin yeni silah kontrol anlaşmaları ihtimaline açık olduğunu belirtti ancak bununla birlikte konuyla ilgili görüşmeler olmadığını söyledi.

Ushakov Rus devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında Moskova’nın konuyla ilgili görüşmelere hazır olduğunu belirtti.

"İlk önce var olan bir anlaşmanın onurlandırılması gerekiyor" diyen Ushakov, yenileri için de hazır olduklarını kaydetti. Ushakov bunun için ciddi müzakereler gerektiğini ve kimsenin bunun için girişimde bulunmadığını belirtti.

Ushakov’un bu açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni silah kontrol anlaşması istediğine dair haberlerin medyada çıkmasının ardından geldi. Washington Post, yönetimdeki yetkililere dayandırdığı haberinde 21. yüzyılda silah yarışındaki maliyetler nedeniyle Trump’ın yönetimine Rusya ve Çin’le yeni bir silah kontrol anlaşmasına hazırlık yapılması için talimat verdiğini yazmıştı.

Moskova’yla Washington arasındaki ilişkiler gergin. İki ülke de 1987 tarihli Orta Menzilli Nükleer Silahlar Anlaşması'ndan (INF) çekilmişlerdi. Bu da geniş çaplı silah yarışı endişelerini beraberinde getirmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.