Rusya Trump'ın nükleer silahsızlanma girişiminden memnun

Rusya Trump'ın nükleer silahsızlanma girişiminden memnun

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer silahsızlanma hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov 'Rusya'nın bu girişimi memnuniyetle karşıladığını fakat daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını' belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov bugün yaptığı açıklamada, ülkesinin ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer silahsızlanma girişimi açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını fakat bu girişimler hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Dmitriy Peskov, “Nükleer silahları temizlemek iyi ve mükemmel olacak. Fakat diğer yandan da dünyaya güvenlik sağlayan tek caydırıcı tarafı da kaybedeceğiz. Nükleer silahların sınırlandırılmasına yönelik bazı girişimler memnuniyetle karşılanıyor ancak bu durumda iyi niyetleri fark etmek çok zor. Bu yüzden konunun ayrıntılarını bilmeliyiz” dedi.

Beyaz Saray Şubat ayında, Moskova’yı anlaşmayı ihlal etmekle suçlayarak, ABD’nin Sovyetler Birliği’yle 1987’de imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiğini açıklamıştı.

Washington Post’un haberine göre ABD’li bir yetkili, Trump’ın, 21. yüzyılda nükleer silahlanma yarışının ortadan kaldırılması gerektiğini işaret ederek Beyaz Saray yetkililerine Çin ve Rusya ile yeni bir silah kontrolü anlaşması hazırlamasını emrettiğini bildirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.