Trump ve Putin'den 'uzun soluklu' telefon görüşmesi

Trump ve Putin'den 'uzun soluklu' telefon görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yeni bir nükleer anlaşma ve Venezuela konularını görüştü.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir saatten fazla süren telefon görüşmesinde ABD, Rusya ve Çin'i kapsayan çok taraflı bir nükleer anlaşma yapılması olasılığı ele alındı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, ABD-Rusya stratejik nükleer anlaşmasının genişletilmesinin de masaya yatırıldığını kaydetti.

Rusya ve ABD, 1987 yılında imzaladıkları Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nı (INF) bu yıl başında askıya almıştı.

Son dönemde siyasi krizin iyice derinleştiği Venezuela, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması ve Ukrayna konusunun da gündeme geldiğini kaydeden Sander, 'genel olarak olumlu bir görüşme' olduğunu ifade etti.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ile geçen hafta gerçekleştirdiği zirve hakkında Trump'a bilgi veren Putin, üzerine düşen adımları atan Pyongyang yönetimine yönelik yaptırım baskısının hafifletilmesi çağrısında bulundu.

Venezuela'da görüş ayrılığı

İki liderin görüşmesinde ana gündem maddelerinden biri Venezuela oldu. Washington ve Moskova yönetimi bu konudaki politikalarını paylaştı.

Putin, ülkede sadece halkın kendi geleceğini tayin edebileceğini vurgularken, Trump, Venezuela’da yönetimin barışçıl bir şekilde değişmesi gerektiğinin altını çizdi. Putin, Venezuela’nın içişlerine müdahale edilmesi veya ülke yönetiminin güçle değiştirilmesinin, krizin sonlandırılmasına yönelik siyasi çözüm ümidine darbe vuracağını kaydetti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.