Rusya görüntülere rağmen yalanladı: 'Doğu Guta'da kimyasal kullanılmadı'

Rusya görüntülere rağmen yalanladı: 'Doğu Guta'da kimyasal kullanılmadı'

Rusya, rejimin Doğu Guta'da kimyasal silah kullandığını reddetti.

Lazkiye yakınlarında yer alan Rus uzlaştırma merkezinin yöneticisi Yuriy Yevtuşenko, rejim ordusunun Duma’da kimyasal silah kullandığını reddederek, "Bu bilgiyi kesin bir biçimde yalanlıyoruz" dedi.

Sputnik'in haberine göre Yevtuşenko ayrıca, "silahlı grupların Duma’dan çıkmasının ardından buraya uzmanlar göndererek söz konusu iddiaların uydurma olduğunu kanıtlamaya hazır olduklarını" belirtti.

"Batılı bir dizi ülke Duma’dan militanların çıkarılması için yapılan operasyona devam edilmesini engellemeye çalışıyor" diye devam eden Yevtuşenko, bu nedenle "Batı’nın en çok sevdiği tema olan kimyasal silah kullanıldığı iddiasının kullanıldığını" söyledi.

Yevtuşenko, "Duma’ya Suriye ordusu tarafından klor bombaları atıldığına ilişkin iddiaları ortaya atan gruplardan birinin, kendini sivil yardım örgütü olarak tanımlayan Beyaz Miğferler olduğunu da ekleyip bu grubun, yaydıkları uydurma haberlerle bilindiğini" iddia etti.

Esed rejimi de Duma’da kimyasal silah kullandığını reddetmişti.

Diğer taraftan Rus yetkili Yevtuşenko, "anlaşma yapmayan Ceyşu'l İslam'ın Duma’dan çıkarılmasına yönelik operasyonun bugün başlayacağını" kaydetti.

Duma'da düzenlenen kimyasal silah saldırısında sayısı 200'de yaklaşan, çoğu sivil kadın ve çocuk hayatını kaybetti. İran, Esed rejimi ve Rusya koalisyonu ülkede daha önce de yaptıkları bu tür katliamları reddetmişti. 2013 yılının Ağustos ayında Doğu Guta'da 1500'e yakın sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırıda da Esed rejimi sorumluluğu üstlenmemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.