Rusya İdlib'de çocukları vurdu

Rusya İdlib'de çocukları vurdu

Rus savaş uçaklarını bugün İdlib kırsalına düzenlediği saldırılarda aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'in batı kırsalındaki Cisru'ş Şugur beldesi ekseninde sivil yerleşim birimlerine yönelik düzenlediği onlarca hava saldırısında çok sayıda sivil öldü ve yaralandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Cisru'ş Şugur ilçesi başta olmak üzere bölgeye düzenlediği hava saldırılarında 6'sı çocuk en az 17 sivil yaşamını yitirdi. 

Savaş uçaklarının Hama kuzey kırsalını da hedef aldığını ve 20'nin üzerinde hava saldırısı düzenlediği ifade eden muhaliflere bağlı kaynaklar, saldırılarda en az 20 sivilin de yaralandığı bilgisini paylaştı.

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib bölgesi, Mayıs 2017'deki Astana toplantısında Rusya Türkiye ve İran'ın garantörlüğünde "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti.

"Gerginliği azaltma bölgesi" olmasına rağmen Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları bölgeye sürekli olarak hava ve kara saldırıları gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.