Rusya İdlib'de sivilleri vurdu

Rusya İdlib'de sivilleri vurdu

Rus savaş uçakları İdlib'de sivil alanlara yönelik hava saldırıları düzenledi.

Rusya, Suriye'de sivillere yönelik ihlallere devam ediyor.

Rus savaş uçakları ülkenin kuzey kesiminde yer alan İdlib ilinin güney kırsalındaki Cebel Zaviye'de sivil yerleşimlere yönelik hava saldırıları düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, bölgede bulunan Kensafra ve Belyun beldelerini hedef alan saldırılarda bir sivil hayatını kaybederken, aralarında 5 çocuğun da bulunduğu 8 sivil yaralandı.

Bölgede Rus savaş uçakları dün en az 8 hava saldırısı düzenlerken, saldırılarda çok sayıda sivil de enkaz altında kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin, İdlib'de 2019 yılı sonunda başlayan çatışmaları sona erdirmek için, 5 Mart’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen zirvede, İdlib’de gerginliğin düşürülmesi hedefiyle ateşkesin uygulanması, ortak devriyelerin yapılması ve müşterek koordinasyon merkezinin kurulması yönünde kararlar almıştı.

Bölgede Türkiye ve Rusya arasında ortak devriyeler devam ediyordu.

Ancak ateşkes kararına rağmen Rusya, İran ve Esed rejimi İdlib'de sivillere yönelik saldırılara ara vermedi.

Bölge kaynakları, İdlib'i hedef alan yeni bir saldırı dalgası başlatılmasından endişe ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.