Rusya, İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki ateşkesten memnun

Rusya, İsrail ve Filistinli gruplar arasındaki ateşkesten memnun

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gazze ve İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşmasını olumlu karşıladıklarını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gazze ve İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşmasını olumlu karşıladıklarını ve silahlı çatışmaların bitmesini umduklarını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili "Moskova olarak İsrail ile Gazze arasında ateşkes sağlandığı haberlerini olumlu karşılıyoruz. 2014'ten beri İsrailliler ile Filistinliler arasında en şiddetli şekilde süren bu silahlı çatışmaların da sona ermesini umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Filistin ile İsrail arasında adil bir çözüm umuyoruz"

Moskova'nın kendi temasları sırasında taraflara askeri eylemlerin durdurulması çağrısı yaptığı, Mısır ve BMGK'nın ateşkese yönelik çabalarını desteklediği vurgulanan açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Ateşkesin istikrarlı ve uzun süreli olmasını, uluslararası topluma Gazze'deki iç karartıcı insani durumu düzeltme imkanı vermesini ve Filistin ile İsrail arasında uluslararası hukuk çerçevesinde adil bir çözüme ulaşılmasını sağlamasını umuyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.